Natøvelser

Natøvelse D. 18/11-2016.

Tilrettelægger: Leif Grønnegaard.

I år var der flere tilmeldte, så der var mere konkurrence og det var rigtig rart og godt for foreningen at flere havde mulighed for at stille.

Der var 4 standpladser i år, første standplads var på Nordskoven camping, hvor politiet havde fået opkald om indbrudstyve, som havde stjålet en masse værdigfuldt tøj, og så havde gemt det på det store areal inde på campingpladsen. Der var gemt 10 genstande.

Den andet standplads, var ved skovbørnehaven ved vibegaard, hvor der var foregået et skyderi, mellem hasle drengene og rønne drenge. Det var et feltsøg, på parkerings pladsen, hvor der var smidt 25 patroner, og et jagtgevær.

Tredje standplads, var på Knudsker skole, hvor der har været inbrud, så der skulle bruges hjælp til at standse forbryderne. det startede med et skud og så løb forbryderen ind af en dør med ærme på. lige som man kom ind, så sprang en anden forbryder frem, som skulle overfalde hundeføreren, og hunden skulle komme tilbage og stoppe overfalds manden. derefter var der videre rundering, hvor der sad to forbrydere, i en sofa.

Sidste standplads,  var i Robbedale skoven, hvor der holdte en bil. når man gik i gang, så blev der råbt fra skoven, hvor en forbryder kom løbene med ærme på. mere sad deren forbryder skjult bag en masse træstammer. mere var der en forbryder som havde gemt sig på bagsæderne i bilen. mere var der gemt 2 spader, og 2 papkasser ude i skoven.

Resultatet blev følgende: Maks point på aftenen, 170 Point.

1 Plads: Jes Thorsen med RIx Divans Asko. 128 Point
2 Plads: Ann-Sophie Carlsen med Amagers Omega. 104 Point,
3 Plads: Per Finne med Jen-Ager Enzo. 93 Point.
4 Plads. Philip Fausing med Sch-Ca Sander. 67 Point
5 Plads. Tommy Jonassen med Sund Hund Fnuggi. 54 Point.

 Natøvelse den 27/11-2015

tilrettelægger: Philip Fausing og Tommy Jonassen.

igen i år blev natøvelsen afholdt på trods af de få tilmeldte. hundeførende havde alligevel en sjov og spændene aften, hvor de skulle ud på tre øvelser.

øvelse 1 foregik på galløkken camping, hvor der var blevet foretaget en voldtægt og forbryderen var stukket af fra kvinden. kvinden som var blevet voldtaget befandt sig stadig på gerningsstedet og det var hundeførernes opgave at berolige kvinden, for at på oplysninger omkring hvilken vej gerningsmanden var gået. derefter skulle de forfølge hans spor, og undervejs var der smit tre genstande. for enden af sporet stod gerningsmanden og gemte sig.

øvelse 2 foregik på Almeborg i Hasle. der var et indbrud på fabrikken og gerningsmændene var set løbe ind i fabrikken. gerningsmændene havde smidt nogle genstande foran fabrikken, som hundeførerne skulle søge før de kunne komme ind på fabrikken. der var smidt 5 genstande. da hundeførerne startede runderingen af fabrikken, havde de fået af vide, at hvis de fandt sårede personer, SKULLE de bringes til sikkerhed før noget andet. da hundeførerne åbnede døren til fabrikken, blev der affyret et skud og hundeførerne overså helt den dræbte kvinde som lå lige i starten og satte hundene efter gerningsmændene. inde på fabrikken var der 2 gerningsmænd og 2 objekter.

øvelse 3 foregik var Serbentiner bakken i Hasle og ned til havnen. der var set 2 gerningsmænd løbe ned ad bakken og efterfølgende var de stukket af fra havnen af. hundeførende kom til den tændte bil, hvor de skulle afsikre den og derefter gå spor ned over bakken hvor der lå to genstande. da de var kommet ned af bakken fik de af vide at de skulle ud og sejle før de kunne fortsætte eftersøgningen. dette klarede begge hunde. da de blev sejlet i land igen, blev der affyret 2 skud fra 2 gerningsmænd som stak af i løb, langs kajen. da hunden bed og fastholdte den gerningsmand som havde pistolen, så stak anden gerningsmand af, hvor det var hundeførers opgave at få hunden til at slippe og eftersætte den anden gerningsmand.

til slut var der lavet kylling og ris af Anja Thomsen.

Aftenens resultat blev følgende:

1 Plads: Jes Thorsen med Rix Divan's Asko. 99Point

2 Plads: Per Finne med Jen-Ager Enzo. 65 Point.

Maks point 124.

Tak til dommere og figuranter for at kunne fuldfører opgaverne .

 

        Natøvelse den 13/2-2015         

tilrettelægger: Parly Carlsen og Ann-sophie Carlsen.

Fredag d. 13/2 blev der holdt natøvelse igen. dog ikke med så mange hundefører.. men gennemført blev det! hundeførende skulle ud på 3 øvelser.

øvelse 1 foregik på materiale gårdens bygninger. det var en rundering hvor bygninger som var blevet afspærret med minestrimmel. der var en kæmpe lagerhal og tre mindre haller. en forbryder var ved at bryde ind i hovedbygningen, men da han så hundeføreren stak han ind i den store bygning, men fortsatte så ud af den anden dør og ind i en tømre hal. hundeførende var meget optaget på at finde denne forbryder som havde gemt sig 2 meter oppe.


Øvelse 2 foregik i Nordskoven hvor der var blevet lagt et spor med 4 genstande og et enkelt knæk.

øvelse 3 foregik på camping pladsen ved galøkken hvor der var lagt et felt rundt om de små huse. hundeførende søgte i 2 min. hvorefter der lød et skud 100 meter fra den anden ende. hele pladsen er omringet af hegn, men der hvor fig. stod var der et hul, så da skuddet lød, så fig ud på den modsatte side og fulgte hegnet ned langs pladsen, men dog var det en udfordring for hundene at skulle ud igennem hullet før de løb efter forbryderen.

efter øvelserne var der lavet pasta og kødsovs, samt point og pokal til vinderen.

følgende resultalt:

1 Plads: Jes Thorsen med Rix Divans Asko. 83 point.

2 Plads: Per Finne med Jen Ager's Enzo. 67 Point.

Maks point 123.

Stor tak til dommere og figurenter for en vellykket aften!

 


Natøvelse den 20. januar 2012

Tilrettelægger Jes Høg Thorsen

Fredag den 20. januar afholdt politihundeforeningen den årlige natøvelse. Der var i år tilmeldt 6 hunde med førere. Vi mødtes i klubhuset for instruks, og derefter skulle hundeførerne ud på i alt 4 øvelser.

Øvelse 1, var et felt ude på Lersøvej. Felter er normalt firkantede, men denne nat var feltet lavet som en stor stjerne, hvor de skulle styre hundene ud i alle krogene, der var i alt 8 genstande, og kun 1 hund fik alle genstandene. Den ene genstand var et kondom der var rullet ud, ikke én hund ville tage det - de henne og se/snuse til det flere gange men gik væk igen..

Øvelse 2 var spor fra et brugsstjålet køretøj, bilen var lige forladt og nøglerne sad stadig i. Der var dog kun 2 hundeførere der gik hen og tog nøglerne, så gerningsmændene ikke kunne komme tilbage og tage bilen. Gerningsmændene have smidt nogle ting under flugten   som hundene fandt. Hundene fik snuset gerningsmændene op, og de blev begge løbet op af hundene.

Øvelse 3 var indbrud på Galløkken camping, hvor både gerningsmænd og tyvekoster stadig var på campingpladsen. Tyvene blev fundet og anholdt og tyvekosterne ligeså.

Øvelse 4 var på Jensen Danmark, hvor hundeføreren sender hunden efter en gerningsmand der flygter ud gennem en dør så hunden ikke kan fange ham. Samtidig bliver hundeføreren overfaldet af en anden gerningsmand, hvor så hundeføreren skal kalde sin hund tilbage for at hjælpe ham. Det var ikke alle der var lige klar på den opgave, de gik lidt i chok. Der var dog en enkelt lokal vægter, som vendte billede - fik lagt overfaldsmanden ned og kaldte på sin hund der kom tilbage for at hjælpe ham, meget flot arbejde.. Efter det var der afsøgning i fabrikshallen efter flere gerningsmænd. Der var 3 i alt  - men enkelt gerningskvinde blev ikke fundet den aften, så hun fik skrevet lidt på facebook imens....

Efter øvelserne var der pasta og kødsovs, inden resultaterne blev læst op, og resultatet var som følger:  

1. plads: Per Finne med Sund Hund Voldsom, 165 point

2. plads: Per Skov Safft med Essie, 150 point

3. plads: Ann-Sophie Carlsen med Sund Hund Vilma, 121 point

4. plads: Michael Jørgensen med Sund Hund Walter (Mika), 119 point

5. plads: Kim W. Kofoed med Anton, 90 point

6. plads: Anja Pedersen med Kongeskovens Morty, 74 point

Der kunne i alt opnås 205 point, men øvelserne var lavet så det ville være svært at få løst dem alle.  

En stor tak til dommere og figuranter der hjalp til med at få øvelsen gennemføret, og en stor tak til Dyrlægegården Rønne for gavekort til førstepladsen.


Natøvelse den 26.11. 2010

Tilrettelægger Leif Grønnegaard havde lavet 4 øvelser som de 5 hunde, sammen med deres førere skulle gennemføre.

I Nordskoven skulle der søges efter en deprimeret mand, der var forsvundet i Nordskoven. Hundene skulle opsøge mandens spor og når det sluttede overgik hundene til rondering.  I Kanondalen var der afdækning på Skaterbanen, samt feltsøg på skråningerne.  På Espersens Fiskefabrik var der 2 ubudne gæster. En mand forsvinder ind i en hal, i samme øjeblik hund og hundefører kommer ind på området. Hunden blev sendt på stop i hallen og derefter blev der ronderet i hallen hvorefter den anden mand også blev pågrebet.

Der kunne max opnås 135 point.

Jes Thorsen med Rowicks Jargo, 130 point

Per Finne med Sund Hund Voldsom, 100 point

Poul Benneballe Møller med Sund Hund Hunter (Simba), 75 point

Ann-Sofie Carlsen med Sund Hund Vilma, 74 point

Michael Jørgensen med Sund Hund Walter (Mika), 33 Point


Natøvelsen den 20.11. 2009

Tilrettelægger Per Finne havde lavet 3 forskellige opgaver der skulle løses.  Endelig fik vi en natøvelse igen.

4 hunde stillede op til start, 3 i patruljeklassen og 1 kriminalhund.  I Nordskoven var der brændetyve på spil. Der var hørt motorsavslyde og en bil var set køre rundt i skoven.  En person havde set nogen gå gennem skoven med en motorsav og en benzindunk.  Alle hundeførere besluttede sig for at starte med at søge spor. Sporet drillede hundene lidt, idet der var gået 2 figuranter ved siden af hinanden, og ofte havde gået hver sin vej rundt om noget krat eller et træ. Senere på sporet ses en bil stoppe og 2 personer stikker af og gemmer sig. Så var det ellers i gang med at rundere. Alle hunde fandt de to brændetyve. Dog var det ikke alle genstande der blev fundet.

På Hasle Savværk var alarmen gået. Da døren til værkstedet bliver åbnet stikker 2 mænd af og hunden sendes på stop. Alle får den første figurant. Anden figurant er i mellemtiden nået ud på en mark, et godt stykke væk. En hund mister den mand. Bagefter skulle der ledes efter gemt værktøj, ikke alle hunde fandt det hele. På Hasle Klinker var der 3 "unge" mennesker der havde drukket øl, smadret ruder og lavet andet hærværk. De skulle findes. Hasle Klinker er et meget stort område og det var virkelig en øvelse der tærede på hundens kræfter. En figurant havde bideærme på og skulle gå væk fra hunden når han var blevet fundet. Ikke alle hunde var vant til den situation. Men hundene fik dog, med et bid, stoppet personen alligevel. Mærkeligt nok, var der ingen der fandt ølkassen. Ved midnatstid samledes alle i klubhuset hvor Harriet havde lavet en god gang Chili Con Carne (knap så stærk som sidste gang). Nogle gode og lærerige øvelser, både for hunden, men også for hundeføreren. Der kunne max. opnås 127 point.

Jørn Thyge-Nielsen med Sund Hund Smilla, 110 point

Helle Thyge-Nielsen med Sund Hund Santo, 96 point

Jes Thorsen med Rowicks Jargo, 93 point

Niels Carlsen med Sund Hund Canto, 81 point

 

Natøvelse den 18.11. 2005

Tilrettelægger Jes Thorsen

4 hunde var tilmeldt natøvelsen der havde 3 forskellige opgaver der skulle løses.

Opgave 1. felt med indbygget stop. Og der skulle også lægges en forbinding om hundens pote. (Den holdt ikke længe)

Opgave 2. Stop af mand der flygtede fra en bil, samt spor og stop af mand nr. 2

Opgave 3. Rundering efter skjulte våben. En afdækningssøvelse mens hunden var i løb.

En god og veltilrettelagt natøvelse.

Niels Bremer med Sund Hund Batman Sek. 1, 143 point

Jørn Thyge-Nielsen med Sund Hund Dalton, 136 point

Leif Grønnegaard med Hulgaards Arve sek.1, 131 point

Per Skov med Black Nick Åskov, 130 point


Natøvelsen den 26.11. 2004.

Tilrettelægger Søren Olsen

5 hunde var tilmeldt natøvelsen, der foregik i området omkring Nexø.

Der skulle ledes efter personer og genstande på Nordfilet og på kommunens matrialeplads, der var feltsøgning med indbygget stop, og der skulle gås spor. Der kunne max. opnås 314 point.

Preben Grønnegaard med Sund Hund Alfa, 269 point

Niels Carlsen med Sund Hund Canto, 255 point

Leif Grønnegaard med Hulgaards Arve, 246 point

Anne-Mette Safft med Hyldeboes Cammie, 246 point

Parly Carlsen med Sund Hund Elliot, 242 point

 

Politiets natøvelse den 26. 3. 2004.

Palle Kofoed fra Sek.1. havde tilrettelagt nattens øvelser, der i alt havde 4 forskellige opgaver der skulle løses. 7 hunde var tilmeldt, 3 fra Sek.1 og 4 fra Sek. 2.

Hos Fridolf & Bidstrup var der indbrud i hal 3. Hunden skulle stoppe tyven, og der skulle findes nogle genstande, bla. en skruetrækker og en hammer. Men at finde lige den rette hammer og den rette skruetrækker, i et byggefirma, viste sig at være en svær opgave for langt de fleste hunde.  På Antoinette Strand var der sket en voldtægt, og gerningsstedet skulle afsøges for genstande. De fleste hunde klarede opgaven fint trods det lidt uvante underlag.  Ved Porcelænsgård var en person blevet overfaldet og gerningsmanden var forsvundet ned af en mark. 10 min. senere skulle hunden opsøge sporet, finde 4 genstande og til sidst gerningsmanden.  I Robbedale Skov skulle hunden sendes ud på en rondering. En hjemmeværnsmand havde skjult sig og sine ting, da det blev afsløret at han var medlem af Al Quida. Det viste sig at være en sværere opgave end de fleste nok havde regnet med i den mørke skov, idet ingen af hundeførerne formåede at få deres hunde til at " rydde banen". Omkring klokken 24 var alle færdige og mens natmaden blev gjort klar, blev resultaterne regnet sammen for at finde nattens vinder.

Der kunne maksimum opnås 120 point.

Niels Brahmer Jeppesen med Anton, 86 point

Preben Grønnegaard med Alfa, 80 point

Helle Holm med Basse, 75 point

Leif Grønnegaard med Hulgaards Arve, 64 point

Anne-Mette Safft med Hyldeboes Cammie, 61 point

Michael Schollert Stougaard med Sniff, 51 point

Tommy Olsen med Jason, 38 point

Til sidst takkede Palle Kofoed dommere og figuranter for hjælpen og ønskede alle en god nat og en god Weekend.


Natøvelse den 21. 11. 2003

Anne-Mette Safft var tilrettelægger af efterårets natøvelse, som havde start fredag aften, fra klubhuset på Torneværksvej. Flere af øvelserne var lidt anderledes end det hundeførerne typisk bliver udsat for. En agilitybane med en lommelygte som eneste belysning, var sjov for både hunde og førere, men også nyt for de fleste. På Rabekken var der sket en arbejdsulykke. En medarbejder havde fået en masse flis ned over sig. Efter hund og fører havde fundet den tildækkede, skulle man også kunne sin førstehjælp. Lærerigt for mange! I Rønne lystbådehavn havde der været indbrud og der skulle fanges forbryder og findes tabte ting, ingen hunde røg i vandet her, men det var tæt på.  Ved Vej og Park havde der igen været mistænksomme personer. Der skulle afsøges både udenfor og indeni bygninger. Og stop af en person inde i en mørk bygning hører ikke til den daglige kost.

Alt i alt havde ikke mindst hundene en sjov aften, og der er ikke tvivl om at hundeførerne blev en erfaring eller to rigere.

Brian Hansen med Dana, 86,9 point

Helle Holm med Vildbasse, 83,9 point

Niels Brahmer Jeppesen med Anton, 71,9 point

Michael Schollert med Sniff, 42,9 point

Preben Grønnegaard med Alfa, 37,8 point

 

Natøvelse den 21. 3. 2003

Fredag den 21.marts havde Niels Brahmer Jeppesen fra politiet tilrettelagt en natøvelse indeholdende mange forbrydere der skulle fanges på forskellig vis.

Hos Fridolf & Bidstrup i Rønne, havde tre gerningsmænd lavet indbrud i hal 2 - det var langt fra alle der fik alle tre. På Ll. Almegårdsvej havde der været indbrud i en bil, gerningsmand og manglende genstande skulle findes. Her skulle der gås spor på asfalt, hvilket gav problemer for nogle hunde.  På Rabekkeværket havde er været indbrud i en af hallerne og to gerningsmænd flygtede derfra. Den ene gemte sig nede i nogle stablede dæk, hvilket gav lidt forvirring hos nogle af hundene.  I Nordskoven var en pige blevet slæbt ind i skoven og voldtaget. Her skulle man søge spor fra pigens cykel, hvorefter man fandt hende og diverse genstande.

Nogle rigtig gode øvelser, der krævede lidt ekstra af både hunde og hundeførere.

Maksimum point for alle øvelserne var 155, ved point-lighed var det tiden der afgjorde placeringen.

Jan Kofoed Hansen med Don, 125 point

Helle Holm med Hajens Vildbasse, 125 point

Palle Kofoed med Chaco, 100 point

Kjeld Kofoed med Delft v.h Zuidpark, 95 point

Parly Carlsen med Sund Hund Asko, 92 point

Preben Grønnegaard med Sund Hund Alfa, 87 point

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.12 | 07:04

https://razelherbal.id/obat-rahim-kering/
https://razelherbal.id/obat-perapat-miss-v/
https://razelherbal.id/obat-kencing-batu/
https://razelherbal.id/obat-live

...
05.09 | 14:47

hej.
selv tak! :)
i er altid velkomne.

...
18.07 | 23:53

Hej ph Bornholm .. Tak for en god træning aften hilsen Carsten og Lupo fra Helsingør

...
22.02 | 22:02

Tak for en dejlig lørdag i klubben til en god dagøvelse tak til Anja for at lave en god og sjov dagøvelse, godt gået for at være din første tilrettelæggels

...
Du kan lide denne side