Vil du træne hund?

Hvis du godt kunne tænke dig at træne din hund i  Bornholms Politihundeforening , så mød op i klubhuset på vores træningsdage, eller kontakt formanden Ann-Sophie Lemberg Carlsen (se under kontakt). Vores erfarne medlemmer vil sørge for at du hurtigt kommer rigtigt i gang med træningen.


For at deltage i Bornholms Politihundeforening, kræves der medlemskab af Dansk Politihundeforening. Der kræves også en ren straffeattest, samt udvidet hundeforsikring.

Kort om programmet.

Det er vigtigt for både hundefører og hund at træningen er sjov og motiverende.

Derfor baserer træningen på de drifter som hunden er født med og træningen følger hundens alder og udvikling. Derfor er det en nødvendighed at man har en bold med og lommen fyldt godt op med godbidder når man kommer til træning.

I Politihundeforeningens program indgår der følgende øvelser.

Lydighed:

En lydig hund er vigtigt, den har det bedre med at vide hvor rammerne er og det gør det nemmere at være hundeejer. Med tiden vil hunden lære at komme når vi kalder. Gå pænt ved siden af føreren med og uden snor. Dække af (lægge sig ), gø og hente ting på kommando (apportere).

Den vil lære at løbe pænt ved siden af en cykel og i vores program skal den også kunne springe over et 1,5m højt plankeværk (først når den er voksen). 

Spor:

Hunden elsker at bruge den næse den er født med. Og at gå spor er god gymnastik både for hjerne og krop. I starten er det ganske småt, men den vil med tiden lære at gå spor der er fra ½ til 3 timer gammelt og af en længde fra 150m til 800m med genstande på som den skal påvise eller aflevere..     

Felt:

Et område på 10x10m, som senere gøres større, hvori hunden skal finde mindre genstande og enten aflevere dem til hundeføreren eller lægge sig ved dem. Igen bruger hunden sin næse.   

Rondering:

Er et skovområde der er 75m bredt og fra 150m til 600m langt hvor der er gemt en person eller større genstande (taske, cykel eller lign.) Når hunden finder en ting eller en person (figurant) skal den kunne give hals (gø) indtil hundeføreren når frem og ser hvad hunden har fundet. Hunden bruger igen sin næse og den elsker at finde ting og få ros for det. 

Bid:

Ved bid forstås der et kontrolleret bid. Dvs. at hunden kun bider når den får besked på det og den slipper når den får besked på det. Der trænes med bideærmer (voksenhund), men i starten er det et skind. I bideøvelsen skal hunden lære at stoppe en løbende person (iklædt bideærme) ved bid og fastholde personen til den får besked på at slippe.

Al bidetræning foregår med hundeførere der har erfaring med dette.

Hvad er en kåring?

Hunde der fremstilles til en kåring skal være stambogsført i Dansk Kennelklub. Og skal være en af racerne der er anført i gruppe D, store brugshunde.

Hunde af Retrieverfamilien, har stående dispensation, og kan kåres uden ansøgning.

Anmodning om dispensation til andre racer fremsendes til hovedbestyrelsen.

Det skal som hovedregel være den i DKK registrerede ejer der skal fremstille hunden til kåring, og han/hun skal være medlem ad DPH.

Under ganske særlige omstændigheder, kan et andet medlem fremstille hunden til kåring.

Deltagere i kåringer er i øvrigt underlagt bestemmelser i afsnittet - Forhold i forbindelse med konkurrencer.

Dette afsnit er at finde i " Den grønne bog " fra Dansk Politihundeforening.

Kåringsprogram.

Den første officielle prøve er kåringen, som er identisk med politiets godkendelsesprøve. For at stille til kåring med en hund, skal den være stambogsført i Dansk Kennel Klub.

Endvidere skal den være af en af følgende racer:

Bouvier des flandres, Boxer, Briard, Dobermann, Groenendael, Hovawart, Hunde af Sennenhund-familien, Hunde af Retriever-familien,  Hvid Hyrdehund, akenois/Laeken, Malinois/Mechelaer, Riesenschnauzer, Rhodesian Ridgeback, Rottweiler, Schæferhund og Tervueren.

Enkelte hunde af følgende racer har fået dispensation til kåring:

Amerikansk Staffordshire Terrier, Akita Inu, Australsk Cattledog, Beauceron, Border Collie, Broholmer, Polski Owczarek Nizinny, Ruhåret Hønsehund, Sort Russisk Terrier og Weimaraner.

Kåringsprøven bestås ved at gennemføre nedenstående program med mindst 95,0 point, dog er det en betingelse at :

- Der ikke opnås 0 point i øvelse 2

- Der ikke opnås 0 point i 2 af øvelserne 1 og 3-6.

- Der opnås min. 10 point ekskl.. appelpoint i øvelserne 7-10.

Ved appelpoint forstås den lydighed, hvormed hunden underkaster sig førerens tegn og kommandoer, samt den energi og forståelse, der udvises af hunde og fører under udførelse af de enkelte øvelser. Appelpoint tildeles som særskilt tiende-dele i de enkelte øvelser.

 

Øvelse 1, Lineføring, point 0-6, appelpoint 10/10

Hunden skal føres på venstre side af føreren således, at dens højre skulder er ud for førerens venstre knæ. Hunden skal uden kommando sætte sig ved førerens side under opstandsninger. venstrehåndede førere kan vælge at føre hunde på sin højre side på tilsvarende måde.

 

Øvelse 2, Fri ved fod, point 0-6, appelpoint 10/10

Øvelsen udføres uden line og i øvrigt som øvelse 1.

 

Øvelse 3, Apportering, point 0-6, appelpoint 10/10

Der anvendes en rund træpind. Længde - ca. 20 cm. Tykkelse - ca. 6 cm. Apporten skal kastes mindst 10 meter ud fra føreren.

Føreren kan vælge at lade hunden aflevere apporten siddende tæt lige foran føreren eller siddende ved førerens venstre side.

Den hundefører, der vælger at lade hunden aflevere apporten siddende tæt lige foran føreren, må give en "på plads" kommando efter apportaflevering.

Det er underordnet, hvordan hunden efterfølgende kommer på plads - om den går bagom føreren eller går direkte ind. Øvelsen er først slut, når hunden sidder ved førerens venstre side.

Føreren skal inden øvelsen oplyse afleveringsform.

 

Øvelse 4, Spring, point 0-6, appelpoint 10/10

Hunden skal på kommando foretage spring over 1,5 m højt plankeværk med monteret nedløbsrampe og uden kommando derefter sætte sig på plads ved førerens venstre side. Der gives 2 forsøg mod fradrag på 2 point.

 

Øvelse 5, Halsgivning, point 0-6, appelpoint 10 /10

Hunden skal på kommando afgive 8-10 glam. Under øvelsen, må der ikke foran hunden være personer indenfor 100 m.

 

Øvelse 6, Afdækning, point 0-6, appelpoint 10/10

Hunden afdækkes på førerens kommando i frit terræn. Føreren går i skjul for hunden i en afstand af ca. 50 meter. Hunden skal herefter blive liggende i dækstilling i 2 min. Hunden fløjtes eller kaldes ind af føreren, der forbliver i skjul.

 

Øvelse 7, Sporsøgning, point 0-15, appelpoint 20/10

Hunden skal opsøge sporet på blødt underlag mellem 2 tydelige markeringer med en indbyrdes afstand af  20 m og herefter følge sporet hvor der er en naturlig passage af hårdt underlag.

På sporet skal hunden påvise eller apportere en tabt genstand.

Sporet skal være uden skarpe knæk.

Genstandens størrelse - ca. 10 x 15 cm.

Sporlængde - ca. 300 m.

Alder - ca. ½ time.

 

Øvelse 8, Rundering, point 0-15, appelpoint 20/10

Hunden skal på førerens kommando afsøge et forholdsvis åbent skovområde på ca. 75 x 250 m og her finde en helt eller delvis skjult person. Personen kan være stående, siddende eller liggende.

Hunden skal selvstændigt tilkendegive fundet ved halsgivning og herunder bevogte personen.

Føreren skal efterfølgende foretage anholdelse og visitation af personen, hvorefter hunden tages i line og personen føres ud til kåringsmanden.

 

Øvelse 9, Stop af stokkebevæbnet person, point 0-15, appelpoint 20/10

Personen kommer frem fra skjul ca. 50 m fremme iført synligt beskyttelse af højre eller venstre arm og med en ca. 1 cm tyk og passende lang stok i venstre hånd. Stokken kan også være en " slagstok - læder ".

Personen flygter bort i løb. Føreren skal med hunden i line skal 2 gange anråbe personen, hvorefter hunden sendes på stop.

Når hunden er ca. 20 m fra personen, vender denne omkring og løber med stokken hævet, truende frem mod hunden, som frygtløst skal bide sig fast i personens beskyttede højre arm.

Personen tildeler hunden 2 lette slag mod hundens ryg eller sider. Hunden skal fastholde sit bid i den tid, hvor personen yder modstand eller er en trussel. Såfremt personen er passiv må hunden selvstændigt slippe og overgå til bevogtning. Hunden skal slippe sit bid på kommando fra føreren. Føreren skal efterfølgende foretage anholdelse og visitation af personen, hvorefter hunden tages i line og personen føres ud til kåringsmanden.

Øvelse 10, Stop af pistolvæbnet person, point 0-15, appelpoint 20/10

Personen kommer frem fra skjul ca. 50 m fremme iført synligt beskyttelsesærme og med en pistol i modsatte hånd. Personen flygter bort i løb.

Føreren skal med hunden i line skal 2 gange anråbe personen, hvorefter hunden sendes på stop.

Når hunden er halvvejs ude ved personen, afgiver denne 1 skud mod hunden, som frygtløs skal fortsætte og bide sig fast i personens beskyttede arm. Hunden skal fastholde sit bid i den tid, hvor personen yder modstand eller er en trussel. Hundeføreren, der har søgt dækning, skal beordre personen til at slippe pistolen og række den frie hånd i vejret. Såfremt personen er passiv må hunden selvstændigt slippe og overgå til bevogtning. Hunden skal slippe sit bid på kommando fra føreren. Føreren skal efterfølgende foretage anholdelse og visitation af personen, hvorefter hunden tages i line og personen føres ud til kåringsmanden.

Maksimum point 110,0

Link til Foreningens program, herunder vedtægter.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.12 | 07:04

https://razelherbal.id/obat-rahim-kering/
https://razelherbal.id/obat-perapat-miss-v/
https://razelherbal.id/obat-kencing-batu/
https://razelherbal.id/obat-live

...
05.09 | 14:47

hej.
selv tak! :)
i er altid velkomne.

...
18.07 | 23:53

Hej ph Bornholm .. Tak for en god træning aften hilsen Carsten og Lupo fra Helsingør

...
22.02 | 22:02

Tak for en dejlig lørdag i klubben til en god dagøvelse tak til Anja for at lave en god og sjov dagøvelse, godt gået for at være din første tilrettelæggels

...
Du kan lide denne side